Ricoh België neemt it-integrator Orbid over

Puzzel

Ricoh België neemt het Merelbeekse Orbid over, een bedrijf gespecialiseerd in it- en hr-consultancy. Na overnames in Wallonië en Brussel, neemt Ricoh met deze overname stelling in in Vlaanderen.

Ricoh is bezig voet aan de grond te krijgen op de it-markt in België, onder meer met de acquisities van Upfront in 2015 en TeleSafe in 2018. Door de overname van Orbid krijgt het bedrijf nu nationale dekking.

‘Dit is een nieuw hoofdstuk in ons transformatieverhaal waardoor onze ambitie om de exclusieve partner van onze klanten te worden voor al hun it-processen steeds concreter wordt’, zegt Eric Gryson, ceo van Ricoh België.

Orbid is gevestigd in Merelbeke en heeft kantoren in Antwerpen, Geel en Lokeren. Het bedrijf heeft 140 mensen in dienst die 775 klanten bedienen op het vlak van it, software en hr. Orbid blijft zelfstandig maar in nauwe samenwerking met Ricoh.

Met de overname wordt Ricoh Belgium een echte it-speler, aangezien meer dan de helft van de omzet nu wordt gegenereerd door de ‘nieuwe’ activiteiten. ‘We bereiken vijftig miljoen omzet voor het it-gedeelte, over twee jaar zitten we op tachtig miljoen. In ons vakgebied is dat heel goed. Ons doel is documentbeheer. We moeten nog steeds miljarden documenten digitaliseren binnen bedrijven die echte digitale bedrijven willen worden", zegt Gryson daarover in de krant L’Echo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T09:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.