Videostreamers krikken dataverbindingen weer op

Verschillende videostreamingsdiensten zijn het debiet van hun datastreams weer aan het optrekken. Na het uitbreken van de coronacrisis hadden de bedrijven die streams afgeknepen om overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Het inperken van de netwerkstreams (en dus de videokwaliteit) gebeurde op verzoek van de Europese Commissie, in maart. Doordat mensen massaal thuis zaten, was het dataverbruik door de videostreamers sterk omhooggegaan, waarop er zorgen rezen rond overbelasting van het netwerk. De maatregel zou ervoor gezorgd hebben dat de impact van Netflix op de Europese netwerktrafiek met een kwart daalde.

Nu de situatie zich opnieuw aan het normaliseren is, trekken onder meer Youtube, Apple+, Netflix en Disney de kwaliteit van streams weer op, zo meldt de site FlatpanelsHD. Gebruikers in onder meer Denemarken, Duitsland en Noorwegen melden dat ze opnieuw Netflix kunnen kijken aan een maximale bitrate van 15 Mbps, rapporteert de Amerikaanse site The Verge. Tijdens de pandemie werd die ingeperkt tot iets meer dan de helft daarvan.

De nieuwe maatregel wordt niet in alle landen tegelijkertijd doorgevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T11:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.