Nokia noteert 5G-snelheidsrecord

GSM-mast antenne GSM

De Finse netwerkproducent Nokia heeft een downloadsnelheid van 4,7 Gbps weten te halen op een commercieel verkrijgbaar 5G-netwerk. De test werd uitgevoerd op een mmwave-netwerk met een bandbreedte van 800 MHz in Dallas, Texas.

De recordsnelheid werd bereikt door acht kanalen van 100 MHz van het millimetergolfspectrum op de 28 GHz- en 39 GHz-banden te combineren. Zo kwam 800 MHz-bandbreedte beschikbaar. Die werd gecombineerd met 40 MHz-lte-spectrum via Nokia’s EN-CD-functionaliteit. Met EN-DC kunnen apparaten tegelijkertijd verbinding maken met 5G- en lte-netwerken en zo een hogere doorvoersnelheid bereiken. De snelheden werden genoteerd op zowel 5G cloud-based (vran) als klassieke basisbandconfiguraties.

‘Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van 5G-diensten in de VS, vooral in een tijd waarin connectiviteit en capaciteit zo cruciaal zijn’, zegt Tommi Uitto, president van mobile networks bij Nokia. ‘Het toont het vertrouwen van de operatoren in onze wereldwijde end-to-end-portfolio en de vooruitgang die we hebben geboekt om de best mogelijke 5G-ervaringen aan klanten te leveren. We leveren onze mmwave-radio's al aan alle grote Amerikaanse carriers en we kijken ernaar uit om nauw met hen te blijven samenwerken.’

Volgens Nokia zal hun apparatuur niet alleen eindgebruikers van hoge downloadsnelheden voorzien, het geeft operatoren ook de kans om nieuwe diensten met zeer lage latency te verkopen. Daaronder bijvoorbeeld ‘network slicing’ voor kritieke toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-20T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.