Altair neemt Zweedse Wrap Software over

Partners handen

Het Amerikaanse Altair heeft Wrap Software overgenomen van Wrap International. De software wordt gebruikt voor het beheren en plannen van radionetwerken, door zowel private bedrijven als overheidsorganisaties.

De Wrap-softwareportfolio is oorspronkelijk binnen Saab ontwikkeld en bestaat uit applicaties voor het beheren en optimaliseren van het radiospectrum. Het bedrijf verkoopt zijn producten aan defensie, openbare veiligheid, radio en televisie en ook telecomautoriteiten en -providers. De overgenomen software versterkt Altairs aanbod voor hoge frequentie elektromagnetische toepassingen, zoals Feko, Newfasant en Winprop-software voor het modelleren en plannen van draadloze communicatietoepassingen.

‘De overname van Wrap Software is een strategische uitbreiding van Altairs portfolio voor nieuwe generatie iot- en 5G-communicatie’, zegt Altair-ceo James Scapa. ‘Daarmee zetten wij de volgende stap om het beste softwareportfolio te leveren waarmee onze klanten hun doelstellingen kunnen realiseren.’

Het Wrap-team zelf zegt verheugd te zijn onderdeel te worden van het Altair-ecosysteem. ‘Sinds de start van ons bedrijf zijn wij de vertrouwde experts op het gebied van spectrummanagement en het plannen van radionetwerken geworden, voor zowel private als publieke organisaties’, zegt technisch directeur van Wrap Olov Carlsson. ‘Anderzijds kunnen onze klanten voor het realiseren en beheren van hun bedrijfskritische veilige communicatiekanalen ook profiteren van Altairs ecosysteem.’

Altair werd in 1985 opgericht en draait een omzet van een half miljard dollar. Het houdt zich bezig met oplossingen voor productontwikkeling, high performance computing en data-analyse. Er werken meer dan 3.300 mensen voor het bedrijf. Het hoofdkwartier staat in Troy, Michigan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-22T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.