It-sector komt status quo uit coronacrisis

De it-sector komt min of meer status quo uit de corona-crisis. Dat blijkt uit een onderzoek van de jobsite Stepstone. Over het algemeen zegt 54 procent van de Belgische managers dat hun bedrijf een (sterke) achteruitgang heeft gekend als gevolg van de pandemie. Slechts 8 procent spreekt over een positieve impact.

Met de economische herstart in de kinderschoenen heeft jobsite StepStone aan bijna 750 Belgische managers en bedrijven gevraagd wat de concrete impact van Covid-19 is, wat hun plannen voor de nabije toekomst zijn en hoe ze verwachten te herstellen.Terwijl 66 procent een back-to-business-plan heeft (klaar of in de eindfase) en thuiswerk daar een groot deel van uitmaakt, is de toekomstige crisisbestendigheid minder prioritair in zo’n plan.

Vooral de verkoop- en ingenieurssectoren werden getroffen. De it-sector laat echter een status quo zien, terwijl de productie- en constructiesector een positieve trend kent, zegt Stepstone.

Meer dan de helft van de ondervraagden heeft het over een behoorlijk negatieve impact. Gemiddeld werden de financiële inkomsten van de Belgische bedrijven gehalveerd als gevolg van Covid-19, met een gelijkaardige trend voor de productiviteit van hun bedrijf (min 49 procent). De meeste bedrijven hebben ongeveer zes maanden nodig om terug te keren naar het inkomens- en productiviteitsniveau van voor de corona-crisis. Volgens meer dan een kwart van de Belgische managers (26 procent) zal dit 3-6 maanden duren. Een alarmerende 5 procent van de Belgische managers zegt dat hun bedrijf niet zal herstellen van de crisis.

Een op de drie Belgische managers heeft al een back-to-business-plan (35 procent) of heeft er een in de eindfase (31 procent). Een duidelijk onderdeel van de meeste strategieën is de verdere implementatie van thuiswerk (70 procent). Andere factoren zijn het verzekeren en afdwingen van een gezondheidsbeleid op het werk (68 procent) en social distancing (66 procent). Interessant genoeg zal 8 procent geen speciale maatregelen nemen voor de terugkeer naar het bedrijfsleven op kantoor of elders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T09:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.