Het VK wil dan toch Huawei-apparatuur weren

VK UK Groot-Brittannië Verenigd Koninkrijk

Groot-Brittannië overweegt om alle Huawei-apparatuur uit zijn telecomnetwerken te weren en bestaande apparatuur zelfs verplicht te laten vervangen. Dat schrijven Britse media.

Begin dit jaar leek het er nog op dat de Britten Huawei-apparatuur zouden toelaten in hun communicatienetwerken, zolang deze maar geen deel uitmaakten van het kern-netwerk. Boris Johnson lijkt die aanpak van zijn voorgangster Theresa May nu toch te willen terugdraaien. De nieuwe maatregel geldt zowel voor bestaande als nieuwe netwerken. De operatoren zouden tot 2023 tijd krijgen om zich in regel te stellen.

De nieuwe koers komt er nadat ook de VS hun maatregelen tegen Huawei verstrengen. Zij willen het bedrijf afsluiten van zijn chipleveranciers. De Amerikanen hebben trouwens altijd al kritiek gehad op het Britse beleid om Huawei toch deels toe te laten in hun netwerken.

Volgens de Financial Times houdt de Britse regering in zijn nieuw besluit ook rekening met ‘de veranderde situatie’, waarmee gedoeld wordt op de corona-pandemie. China kreeg veel kritiek van andere landen omdat het land niet open over de uitbraak van de pandemie heeft gecommuniceerd. Daarmee kwam ook de relatie tussen China en veel Westerse landen onder druk te staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T11:12:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.