Ook Nokia vervoegt Open Ran-coalitie

GSM-mast antenne GSM

De Finse telecomreus Nokia is lid geworden van de Open Ran-coalitie. Dit gloednieuw verbond van ruim dertig bedrijven pleit voor de ontwikkeling en toepassing van open en compatibele oplossingen in het radio access network (ran) van gsm-netwerken.

De pas opgerichte coalitie schaart zich achter het openstellen van de protocollen en interfaces tussen de verschillende subcomponenten (radio's, hardware en software) in het ran. Volgens de groep zullen open interfaces bijdragen aan de interoperabiliteit tussen de verschillende spelers in het ecosysteem en wordt de toegangsdrempel voor nieuwe innovatieve spelers zo verlaagd. Sowieso zal er in de toekomst geëvolueerd worden naar netwerken met een meer modulair ontwerp, zonder afhankelijk te zijn van een enkele leverancier, klinkt het.

Specifiek Nokia is mede-voorzitter van de werkgroepen die de Open Fronthaul Interface en de Near Real-time RAN Intelligent Controller (RIC) definiëren. Die technologieën moeten het netwerk helpen automatiseren en optimaliseren. ‘Naast de O-RAN Alliance heeft Nokia zich altijd sterk gemaakt voor open standaarden in 3GPP, het ONAP-initiatief van de Linux Foundation, het MEC-initiatief (Multi-access Edge Computing) van ETSI en nog veel meer’, zo merkt het bedrijf fijntjes op in een persbericht.  

De oprichters van de Open Ran-coalitie zijn Airspan, Altiostar, AT&T, AWS, Cisco, CommScope, Dell, DISH Network, Facebook, Fujitsu, Google, IBM, Intel, Juniper Networks, Mavenir, Microsoft, NEC Corporation, NewEdge Signal Solutions, NTT, Oracle, Parallel Wireless, Qualcomm, Rakuten Mobile, Samsung Electronics America, Telefónica, US Ignite, Verizon, VMWare, Vodafone, World Wide Technology en XCOM-Labs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-25T13:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.