Itsme blijft groeien en stelt nieuwe ceo voor

itsme aanmelding digital id

De digitale id-app Itsme blijft groeien. Drie jaar na de lancering heeft het bedrijf de kaap van twee miljoen gebruikers gehaald. Weldra wordt het ook mogelijk om Itsme te activeren met een internationaal paspoort of Europees identiteitsbewijs. Tegelijk stelt het bedrijf ook zijn nieuwe ceo voor: Stephanie De Bruyne.

Precies een jaar geleden overschreed Itsme de kaap van een miljoen gebruikers, vandaag zijn dat er twee miljoen. In mei vorig jaar noteerde het bedrijf 3,75 miljoen Itsme-acties. Dit jaar zullen ze landen op acht miljoen, ruim een verdubbeling. Hiermee is het bedrijf op weg om dit jaar de mijlpaal van tien miljoen acties te bereiken.

Itsme is ondertussen een vaste waarde geworden in publieke diensten, waar het ruim tweeduizend applicaties ondersteunt. Ook de zorgsector, bank- en verzekeringen, hr en sociale secretariaten, nutsvoorzieningen en het notariaat maken er gebruik van. In maart, april en mei, in volle corona-crisis, groeide Itsme met meer dan dertig procent boven op de al sterke opwaartse trend die werd verwacht. Het volume van Itsme Sign, de elektronische handtekening voor het ondertekenen van documenten, verdubbelde zelfs tijdens de lockdown-periode.

Na de zomer wordt het mogelijk om een Itsme-account aan te maken met een internationaal paspoort én een Europese identiteitskaart of rijbewijs. Dat moet meteen de deur openen voor het gebruik van de app in het buitenland. Europese id-kaarten en rijbewijzen moeten vanaf volgend jaar aan een uniforme standaard voldoen.  

Nieuwe ceo

Itmse stelde ook zijn nieuwe topvrouw voor, Stephanie De Bruyne. De Bruyne heeft een jarenlange ervaring in leidinggevende rollen in de financiële en digitale wereld. Na het behalen van haar masterdiploma Handelsingenieur en haar kandidatuur in de Rechten (KULeuven), begon ze haar loopbaan bij Bain & Company. In 2010 stapte ze over naar BNP Paribas Fortis, waar ze achtereenvolgens verantwoordelijk was voor de digitale kanalen en het product management van de Retail & Private Banking-activiteiten. Vanuit deze rollen werkte ze onder meer mee aan de lancering en de integratie van itsme binnen de apps van de bank. Na BNP Paribas Fortis was ze betrokken bij de opstart van een Europese fintech speler.

De Bruyne volgt Kris De Ryck op, die de rol van ceo van Batopin op zich neemt. Batopin is het nieuwe bedrijf dat verantwoordelijk wordt voor de uitrol van bankautomaten die niet aan een bepaalde bank zijn verbonden. 

De grote groei in nieuwe gebruikers blijkt echter niet uit de winstcijfers van Itsme. Belgian Mobile ID (het bedrijf achter Itsme) kon in 2019 dan wel een omzetstijging van 54 procent realiseren (van 1,8 naar 2,8 miljoen euro), het verlies groeide eveneens aan, van zeven tot meer dan elf miljoen euro. Het eigen vermogen daalde in die periode ook van 8,2 naar 2,3 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-28T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.