NRB heeft sterk 2019 achter de rug

ceo NRB

Pascal Laffineur

De Belgische ict-dienstverlener NRB Groep heeft goede resultaten voor het boekjaar 2019 bekendgemaakt. De omzet en de winst stegen, waarmee het bedrijf op koers ligt om zijn doelstellingen van zijn laatste vijfjarenplan te halen. Ondertussen wordt er ook op verdere overnames geaasd.

NRB haalde een geconsolideerde omzet van 351 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 37,3 miljoen euro. Een jaar eerder was dat respectievelijk 333 miljoen en 29,17 miljoen. Het nettoresultaat (na belastingen) van NRB tikte af op 20,6 miljoen euro. Op basis van deze sterke cijfers lijkt NRB goed op weg om de doelstelling van een omzet van vijfhonderd miljoen euro tegen 2022 te halen, zoals vermeld in zijn vijfjarenplan uit 2017.

‘NRB is klaar voor de volgende stap’, zegt ceo Pascal Laffineur. ‘We willen de duurzame expansie van onze groep voortzetten, NRB klaarstomen voor de toekomst en onze rol opnemen als toonaangevende digitale transformatiepartner van zowel de publieke als de privésector in België. Daarvoor blijven we ons dienstenportfolio verbreden, net als ons klantenbestand, onze geografische aanwezigheid en de sectoren die we bedienen. We zetten ons gerichte acquisitieprogramma voort, zoals we in de eerste helft van 2020 al hebben aangetoond.’

Het bedrijf wil dit en volgend jaar verder investeren in strategische domeinen als databescherming en -beveiliging, naast opkomende technologieën als artificiële intelligentie, iot en robotica.

In 2020 knoopt NRB ook terug aan met overnames. Dit jaar werden al People & Technology, Computerland en Infohos ingelijfd. Het eerste bedrijf is gespecialiseerd in it-diensten, het tweede richt zich vooral op kmo’s en het derde mikt vooral op klanten uit de zorgsector. Verdere overnames staan nog op de planning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-28T11:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.