Getronics Belux is officieel failliet

De Belux-tak van Getronics is officieel failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank van Brussel. Er is een curator aangesteld.

De curator zal moeten nagaan wat er met de overblijvende 220 werknemers moet gebeuren. Het bericht komt niet van Getronics zelf, maar van vakbond ACV die het communiceerde.

Getronics Belux zit al maanden in zwaar weer, nadat het Belux-deel afgesplitst werd van de Getronics groep. Sinds eind september is het dossier van Getronics Belux in handen van de ondernemingsrechtbank van Brussel. Een gerechtsmandataris is vanaf dan op zoek gegaan naar overnemers voor het bedrijf.

Het faillissement kwam niet als een verrassing. De laatste jaren liep Getronics een hobbelig parcours met diverse verschuivingen in strategie en ook klanten die minder tevreden raakten.

Cegeka

Eind oktober kwam er nog (een beetje) goed nieuws. Een derde van de jobs bij Getronics zou gered zijn. Een dertigtal werknemers zal overstappen naar it-bedrijf Cegeka, een tachtigtal, vooral Luxemburgse werknemers, naar Connectis.

Intussen is duidelijk dat er geen extra overnemer gevonden is voor de resterende delen van Getronics Belux. Hierdoor is de toekomst van zowat 220 werknemers momenteel erg onzeker.

Gefaseerd faillissement

Er is een curator aangesteld door de rechtbank. Volgens het ACV zou het faillissement gefaseerd verlopen.

Zo zouden sommige werknemers zullen nog een tijdje aan het werk kunnen blijven om bestaande projecten en klanten te bedienen. Al is van andere Getronics Belux-medewerkers het contract met directe ingang stopgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-13T11:05:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.