Econocom knoopt weer aan met betere tijden

Ondanks een omzetdaling van meer dan elf procent, kon it-integrator zijn operationele bedrijfswinst in 2020 met 2,2 procent lichtjes opdrijven. Het bedrijf wist ook zijn schulden sterk terug te dringen en verwacht dat de groei dit jaar doorzet.

Iets meer dan 2,5 miljard euro zette Econocom vorig jaar om. Door de coronapandemie stelden veel klanten it-projecten uit en konden ook minder nieuwe klanten worden aangetrokken. Tegen het vierde kwartaal was het ergste leed wel geleden, zegt het bedrijf. 

De afdeling Digital Services & Solutions kon de schade nog enigszins beperken, met een omzetdaling van net geen zes procent. Products & Solutions moest iets meer dan vijf procent inleveren. De divisie Technology Management & Financing deed het veel minder goed, met een omzetdaling van bijna twintig procent. 

Afbouw van schulden

Desondanks kon Econocom dankzij kostenbesparingen 2020 afsluiten met een iets hogere bedrijfswinst, die groeide ruim twee procent aan tot 122,5 miljoen euro. Ook de nettowinst groeide licht, van 48,6 naar 50,2 miljoen euro. Opvallend is ook de afbouw van de schulden: in 2019 was er nog een schuld van 272 miljoen, 2020 werd afgesloten met een kaspositie van plus twintig miljoen.

Wat 2021 betreft, is Econocom ervan overtuigd dat de cijfers de goede kant op blijven gaan, zowel door organische groei als overnames. Ook het transformatieplan dat twee jaar geleden werd opgestart, helpt daaraan mee. Concrete voorspellingen wil het bedrijf echter niet doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-25T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.