Vortex haalt 75 miljoen op voor Benelux-tech

Groei uitbreiding

Vortex Capital Partners heeft zijn derde investeringsfonds gevuld met 75 miljoen euro. Met dit fonds richt de Amsterdamse kapitaalverschaffer zich op veelbelovende kleine en middelgrote software- en tech-ondernemingen in Nederland en met name België.

Vortex, actief sinds 2012, investeert in software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen met een jaaromzet van vier miljoen tot ongeveer veertig miljoen euro en een groot groeipotentieel. Eenmaal in een bedrijf ingestapt ondersteunt de geldschieter schaalvergrotingsplannen middels managementadvies, investeringen in r&d en overnames. Tijdens de afgelopen acht jaar heeft Vortex met deze strategie achttien zogeheten platforminvesteringen gedaan met meer dan twintig vervolginvesteringen.

Voor het derde fonds heeft Vortex 75 miljoen euro weten op te halen bij (it-)ondernemers, private beleggers, buitenlandse institutionele investeerders en het eigen team. Het leeuwendeel van dit nieuwe fonds komt bij deelnemers aan de eerdere fondsen vandaan.

België

Met terugwerkende kracht geldt de investering in Enable U van afgelopen oktober als de eerste officiële transactie van dit derde fonds. Dit is een Amsterdamse integratiespecialist die sterk is in de publieke sector maar ook naar andere sectoren, binnen en buiten de landsgrenzen, wil uitbreiden.  

Navraag leert dat Vortex met fonds III naast het bedienen van de thuismarkt meer investeringen in België beoogt. Hier zijn al wel eerdere investeringen gedaan, zoals in Hypotheek.winkel (mei 2020) en Cars on the web (exit in 2019, na een flinke Europese groei). Bovendien kocht het Nederlandse Solvari, een digitaal klusplatform waarin Vortex eerder instapte, begin februari 2021 het Belgische klusnetwerk Buldit.

Vortex wil nu het aantal transacties op de Belgische markt verhogen, omdat er net als in Nederland 'voldoende consolidatiepotentieel in software-, internet- en andere techgedreven sectoren' bestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.