Cegid versterkt zich met Talentsoft

Softwareleverancier Cegid gaat het eveneens Franse Talentsoft overnemen. Door de krachtenbundeling ontstaat een grote speler op gebied van software voor personeelszaken met een jaarlijkse omzet van meer dan zeshonderd miljoen euro.

De nieuwe combinatie doet een gooi naar het marktleiderschap in Europa. Ook daarbuiten willen de partijen snel groeien.

Cegid heeft al een behoorlijke positie opgebouwd in de payroll- en human resources-managementmarkt. Het bedrijf uit Lyon richt zich behalve op het thuisland ook op Spanje, Portugal, Noord- en Zuid-Amerika.

Talentsoft, met ook in Nederland (Rijswijk) en België (Brussel) vestigingen, behoort tot de grotere spelers bij (cloud)gebaseerde software voor talentbeheer. Het bedrijf concurreert met Workday HCM, SAP SuccessFactors, UKG Pro, ADP Workforce Now, BirdDog HR, BambooHR, Ceridian Dayforce en Paycom. Anders dan Cegid zit Talentsoft vooral in Noord-Europa en de Benelux. Het aanbod is gericht op kleinere en middelgrote bedrijven. Talentsoft hoopt met steun van Cegid en diens voornaamste aandeelhouder Silver Lake sneller te kunnen groeien.

Silver Lake, een van 's werelds grootste tech-investeerders, maakte het mogelijk voor Cegid om dit jaar al vijf acquisities uit te voeren. Talentsoft wordt gefinancierd door Goldman Sachs, BPI, Highland Europe, Seventure en TempoCap. Begin 2019 nam Talentsoft het Franse E-doceo over, aanbieder van e-learning-oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-13T10:07:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.