House of HR betreedt Duitse it-markt met koop Solcom

House of HR, een uitzendbureau en dienstverlener op het gebied van human resources (hr) uit Roeselare, heeft Solcom overgenomen. Dit is een Duits detacheringshuis voor it'ers en engineers. Daarmee betreedt House of de Duitse it-markt. Solcom uit Reutlingen (Baden-Württemberg) draaide in 2021 een omzet van 172 miljoen euro.

De aankoop van Solcom is de vierde overname voor House of HR in Duitsland maar de eerste in de Duitse it-sector. De dienstverlener verwacht hier nieuwe overnames te doen en die samen te smeden tot een groot detacheringsbedrijf.  

House of HR verwerft 100 procent aandelen van Solcom, waarbij het management van het Duitse bedrijf op zijn beurt een belang neemt in House of HR. Duitsland is een van de vier landen die op dit moment voor House of HR het belangrijkst zijn, naast België, Nederland en Frankrijk.

De hr-groep heeft tal van merken (onder andere Accent Jobs). Vorig jaar boekte het naar schatting een geconsolideerde omzet van 2,2 miljard euro. De groep geeft maandelijks werk aan meer dan 43.000 mensen, en telt intern 3.500 medewerkers, verspreid over zo'n zeshonderd  kantoren in Europa. Aan het roer staat Rika Koppens.

In 2017 nam House of HR Redmore over, een Nederlandse dienstverlener gespecialiseerd in sourcing, (erp)-consultancy, detachering en het aanbieden van technologische oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-28T18:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.