Deutsche Telekom zet verkoop T-Systems on hold

Verkooppoging wordt intern beschouwd als mislukt

It-dienstverlener T-Systems blijft voorlopig onderdeel van Deutsche Telekom. 'Die Telekom' heeft de verkoopplannen on hold gezet. Er waren wel gegadigden voor de it-tak, maar de onderhandelingen lijken op niets uit te lopen. Dat meldt zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden.

Deutsche Telekom probeert sinds eind vorig jaar afstand te doen van dochterbedrijf T-Systems, door volledige verzelfstandiging of via de verkoop aan een derde partij. Destijds liet het beursgenoteerde concern doorschemeren hierover in gesprek te zijn met geïnteresseerden.

Mislukt

De verkooppoging wordt intern beschouwd als mislukt, schrijft Handelsblatt. De krant sprak diverse bronnen in het bedrijfsleven en financiële kringen rond het bedrijf. Inmiddels zou de top van Deutsche Telekom onder leiding van ceo Timotheus Höttges een nieuwe strategie voor het dochterbedrijf uitstippelen. De markt is dynamisch en alle opties worden opengehouden, reageert een woordvoerder aan de zakenkrant.

T-Systems is een volle dochter van Deutsche Telekom, maar draait al jaren verlies. Om het tij te keren besloot het moederconcern in 2020 de zakelijke telecomdiensten weg te halen bij T-Systems en onder te brengen in een nieuw bedrijfsonderdeel: Global Business Solutions (GBS). Dat is ook in Nederland actief.

Sindsdien richt T-Systems zich op it-diensten en digitalisering, en dan vooral aan de hand van publieke clouddiensten. Daarin investeert de onderneming naar eigen zeggen 'honderden miljoenen euro's'. Al in 2019 zette het bedrijf het mes in het aantal eigen datacenters.

Nederland

Nederland is een belangrijke markt voor T-Systems. Het bedrijf heeft een focus op groei bij bestaande klanten evenals op het ontwikkelen van nieuw marktpotentieel. T-Systems investeert in groeimarkten als digitalisering, clouddiensten, datasoevereiniteit en beveiliging.

Sinds afgelopen mei geeft Emily Glastra leiding aan T-Systems Nederland. Zij volgde toen Sake Algra op, die eind vorig jaar vertrok.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-23T14:49:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.