Verstraelen en Bostoen CDO of the Year 2022

Benjamin Bostoen (l), ceo van Thomas & Piron ICT, en Erwin Verstraelen, chief digital and innovation officer bij de haven van Antwerpen-Zeebrugge, nemen bezit van het podium.

Erwin Verstraelen, chief digital and innovation officer bij de haven van Antwerpen-Zeebrugge, en Benjamin Bostoen, ceo van Thomas & Piron ICT, zijn in Brussel gelauwerd als Chief Digital Officer of the Year 2022.

Erwin Verstraelen werd verkozen omwille van zijn leiderschap en visie op een geïntegreerd ecosysteem met de diverse partners in de haven waarbij data gelinkt wordt aan onder andere geografische gegevens, scheepstrackers en radarbeelden. Alle data worden geïnjecteerd in een digitale twin, een digitale kopie van de haven zelf. Het is bovendien een van de eerste havens die ‘drones-as-a-service’ aanbiedt en onbemande schepen aanstuurt. De haven van Antwerpen zorgt voor 140.000 directe en indirecte jobs en heeft een jaarlijkse toegevoegde waarde van zowat 22 miljard euro.

Benjamin Bostoen leidt het Waalse constructiebedrijf Thomas en Piron het digitale tijdperk in met de omslag van papier naar data, track & tracingsystemen en biedt een 3d-concept in de exporuimte met zowat 18.000 diverse materialen. Een en ander leidt tot hogere productiviteit, meer efficiëntie, geen manuele incodering van gegevens en minder verlies van materiaal. Thomas & Piron bouwt bijna achthonderd huizen en negenhonderd flats per jaar, goed voor een omzet van zevenhonderd miljoen euro. Het is operationeel in België, Luxemburg, Portugal en Marokko.    

Het was de vierde keer dat de CDO van het jaar georganiseerd werd. Er waren ruim 500 aanwezigen. Computable België is de mediapartner van het event.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-07T11:10:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.