Columns in 2022: de meest gelezen op Computable

2022 loopt op zijn laatste benen. We overlopen in enkele artikelen welke thema’s de dienst hebben uitgemaakt op Computable België. Deze keer: de meest gelezen columns. Over het seksfilmpje van Stan, cybercrime en monstercontracten tot aan kabelknippers en auteursrechten.

Nummers 1 tot en met 5

1. Het seksfilmpje van Stan
De meest gelezen column van 2022 is ook een van de meest gelezen columns van 2021. Over Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt die het slachtoffer waren van gelekte seksfilmpjes, en hoe ze daarmee opgaan. De column doet het ook in 2022 erg goed, met dank aan het actuele thema, een opperbeste Google-ranking en... een nieuwsgierig publiek.
https://www.computable.be/artikel/columns/internet/7061787/5658341/visterin-fileert-het-seksfilmpje-van-stan.html

2. Cybercriminaliteit
'Internet is net als de grootstad, op sommige plekken kom je beter niet.' Over de meest duistere plekken op het Internet. Of hoe 2022 ook het jaar was waar het al cybercriminaliteit was dat de klok sloeg.
https://www.computable.be/artikel/columns/internet/5725262/5658341/de-vijf-meeste-duistere-plekken-op-het-internet.html

3. Hello, Itsme you’re looking for?
Ook in deze reeks duikt Itsme op. De uithaal van Frank Robben, de baas van Smals en Mr eHealth, naar Itsme mocht op het eerste zicht verbazen of zit er meer achter? En waarom zou de federale overheid alsnog een eigen authenticatiemiddel ontwikkelen als er al een prima werkende oplossing is?
https://www.computable.be/artikel/columns/security/7367825/5658341/blyaert-betwist-hello-itsme-youre-looking-for.html

4. I-Police of Oei-Police?
Over het monstercontract van driehonderd miljoen euro dat de overheid veil heeft voor de digitalisering van de politiediensten is een van de grootste it-opdrachten van het jongste decennium. Maar de Wetstraat heeft weinig goede ervaringen met projecten van dergelijke omvang.
https://www.computable.be/artikel/columns/maatschappij/7352767/5658341/blyaert-betwist-i-police-of-oei-police.html

5. Daar is de kabelknipper
Elk kwartaal krijgt Telenet te maken met zowat 15.000 kabelknippers die het tv-aanbod in de vuurkorf kieperen en enkel nog online streamen. En dat zal in de toekomst ongetwijfeld nog toenemen.
https://www.computable.be/artikel/columns/mobility/7391162/5658341/blyaert-betwist-kan-ik-even-je-kabel-knippen.html

Nummers 6 tot en met 10

6. Van 9 tot 5 naar af
De groene vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter maakt werk van een wet waarbij de 65.000 federale ambtenaren niet meer gebeld of gemaild mogen worden na 17 uur. Het ‘deconnectierecht’ ging dit jaar in. Maar wat bezielt politici om ons opnieuw in de negen-tot-vijf-jobs te duwen?
https://www.computable.be/artikel/columns/digital-workplace/7299459/5658341/blyaert-betwist-van-9-tot-5-naar-af.html

7. Schaf auteursrechten it-sector af
De it-sector staat op zijn achterste poten want de minister van Financiën Vincent Van Peteghem gaat komaf maken met het misbruik van het fiscaal gunstregime bij het uitbetalen van een deel van de vergoeding van it-medewerkers in ‘auteursrechten’. Maar is dat echt wel zo’n slechte zaak? https://www.computable.be/artikel/columns/ict-branche/7429626/5658341/blyaert-betwist-schaf-auteursrechten-it-sector-af.html

8. Vaarwel thuiswerk
Tesla-topman Elon Musk roept zijn medewerkers op het thuiswerk te laten voor wat het is en opnieuw meer dan veertig uur per week op kantoor aanwezig te zijn, net zoals zijn fabrieksarbeiders. Het toont aan dat ook techbedrijven het duivels moeilijk hebben met de nieuwe hr-transitie.
https://www.computable.be/artikel/columns/digital-workplace/7361099/5658341/blyaert-betwist-thuiswerk-terug-naar-af.html

9. Hoeveel weet Google over jou?
Ooit eens bij Google of Facebook je eigen gegevens gedownload? Moet je eens doen. Goed voor ettelijke tientallen gigabytes aan de meest uiteenlopende data. 'Blijkbaar was ik onlangs in de Colruyt in van Sint-Katelijne-Waver.'
https://www.computable.be/artikel/columns/security/6328071/5658341/visterin-fileert-hoeveel-weet-google-over-jou.html

10. De sterkste merken in it-diensten
Het bureau Brand Finance maakt elk jaar zijn rankschikking bekend van de tien grootste merken in it-services. Die lijst is globaal, en niet helemaal representatief voor de Europese en Belgische markt. Maar daar pasten we bij Computable een mouw aan met een Belgisch overzicht.
https://www.computable.be/artikel/columns/outsourcing/7315694/5658341/visterin-fileert-de-sterkste-merken-in-it-diensten.html

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-29T09:00:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.