Proximus neemt Edpnet definitief over

Dit artikel delen:
Overname netwerk

Edpnet is gered. Proximus heeft van de rechter toestemming gekregen voor de volledige overname van de internetserviceprovider die vorig jaar oktober uitstel van betaling kreeg. Het telecombedrijf betaalt 20,5 miljoen euro voor Edpnet, dat internet levert in België en Nederland.

De bedrijven kennen elkaar goed. Proximus behoorde tot de grootste schuldeisers. Edpnet zit vooral in het segment van technisch onderlegde consumenten. Ook worden klanten in het midden- en kleinbedrijf bediend. Volgens Proximus sluit de huidige productportefeuille van Edpnet goed aan bij de eigen merken.

Proximus belooft de unieke cultuur, de onafhankelijke spirit en de merkidentiteit van Edpnet te bewaken. Ook de werkgelegenheid is gegarandeerd. Edpnet gaat verder als een afzonderlijke entiteit binnen de Proximus Groep. Het bedrijf bedient ongeveer 46.000 klanten voor vast internet en ongeveer 13.500 voor mobiel (exclusief m2m-klanten).

Proximus regelt de technische en operationele ondersteuning. Een woordvoerder kon vanmorgen niet zeggen of nog support vanuit Rusland zal worden gegeven. Edpnet had een historische band met Rusland, ook op gebied van netwerken.

De Proximus Groep is behalve via Edpnet in Nederland ook actief via Telindus, aanbieder van it-infrastructuur en diensten. Ook Scarlet behoort tot deze groep. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-22T12:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.