Pc-verkoop daalt met 29 procent

Daling

De wereldwijde pc-markt is in het eerste kwartaal in elkaar gestort. De verkopen daalden met 29 procent tot 56,8 miljoen, aldus marktonderzoeker IDC. Zwakke vraag, te grote voorraden en verslechterend macro-economisch klimaat droegen bij aan de malaise.

Harde klappen waren er voor Apple (min 40,5%), Lenovo (min 30,3%), HP (min 24,2%), Dell (min 31%) en Asus (min 30,3%). Ook kleinere fabrikanten hebben het moeilijk.

Hoewel de voorraden de afgelopen maanden wat zijn afgebouwd, liggen de niveaus nog steeds te hoog, aldus IDC. Zelfs met flinke kortingen zal die situatie tot medio dit jaar blijven bestaan, mogelijk zelfs tot in het derde kwartaal.

De stagnatie geeft de pc-industrie de mogelijkheid veranderingen in de toeleveringsketen aan te brengen. Veel fabrikanten overwegen een deel van de productie vanuit China te verplaatsen.
IDC verwacht dat de pc-verkopen tegen het einde van het jaar weer opleven als de wereldeconomie zich herstelt en de zakelijke markt begint na te denken over een upgrade naar Windows 11.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-11T11:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.