Peter Hinssen is IT Person of the Year

Computable overhandigt award in Computable Café

Dit artikel delen:

Peter Hinssen is door de Belgische redactie van Computable.be uitgeroepen tot IT Person of the Year. Hinssen neemt op 22 maart om 14.00 uur in het Computable Café tijdens de Infosecurity.be-vakbeurs de award in ontvangst.

Hinssen zal in het Computable Café een korte speech geven, onder meer naar aanleiding van zijn aangekondigde boek ‘The Day After Tomorrow’.

Juryrapport

Peter Hinssen is internationaal gerenommeerd technologie-ondernemer en een van de belangrijkste technology thought leaders van ons land. Hinssen richtte al vijf technologiebedrijven op, waarvan drie pure tech-startups: e-COM, Streamcase en Porthus. 

Vandaag staat hij aan het hoofd van Nexxworks, dat hij eveneens mee oprichtte en waarvan hij chairman is. Met dat bedrijf staat hij (grote) bedrijven bij om snel en radicaal te innoveren.

Naast ondernemer is Peter Hinssen ook een veelgevraagd en enthousiast spreker op internationale conferenties. Hij is bovendien auteur van drie boeken/e-books, waarvan de vierde zopas is aangekondigd: ‘The Day After Tomorrow’

Bovenal is technologie al wat Hinssen bezighoudt. Zijn aanstekelijke ‘I believe in techology’-credo komt terug in alles wat hij doet: van ondernemingen, opleidingen, columns, boeken, bootcamps en innovatietours door Silicon Valley - en natuurlijk zijn beruchte Apple-verzameling.

Context IT Person of the Year

Met de verkiezing neemt Computable een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Het is de tweede editie van de IT Person of the Year-award. Vorig jaar won Dominique Leroy, ceo Proximus.

De IT Person wordt gekozen op basis van zijn of haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in het voorbije jaar, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop.

Jury & procedure

De Computable-redactie, bestaande uit Luc Blyaert, Stef Gyssels, Frederic Petitjean en William Visterin, stelde voor deze editie een longlist samen van 66 genomineerden, van wie veertien vrouwelijke kandidaten. Hieruit kon het brede publiek, de lezers van Computable, kiezen.

Mede op basis van de input van de lezers werd een shortlist van twaalf kandidaten samengesteld, die vervolgens resulteerde in een final list van vijf kandidaten: Dries Buytaert, Jonas Dhaenens, Danielle Jacobs, André Knaepen en dus ook Peter Hinssen.

Hinssen krijgt op 22 maart om 14.00 uur in het Computable Café de award uitgereikt uit handen van William Visterin, hoofdredacteur van Computable. Dat is tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be, Storage Expo en The Tooling Event op 22 en 23 maart in Brussels Expo. Bezoekers zijn van harte welkom en kunnen zich gratis registreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-14T09:50:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.