Asysco ziet groei in migratie mainframes IBM

Data

Migratiespecialist Asysco uit Coevorden gaat naast zijn Unisys-projecten nu ook wereldwijd projecten uitvoeren voor klanten die van hun IBM-mainframe af willen. Het eerste project hiervoor wordt in maart 2016 opgeleverd. Met behulp van het migratieframework van Asysco wordt de mainframe-omgeving automatisch overgezet naar een open Microsoft.Net-platform. Het bedrijf profiteert van een toenemende vraag naar het overzetten van legacy-Cobol-omgevingen.

Asysco, actief sinds 1979, staat vooral bekend om zijn migraties van Unisys-mainframeomgevingen wereldwijd. Daarvan heeft het Nederlandse bedrijf er inmiddels ruim zestig op zijn conto geschreven, waarbij er zo'n honderdzestig miljoen regels legacy source zijn geconverteerd. Het gaat meestal om forse migraties, tot wel zo'n zesduizend Mips.

Na een paar moeizame jaren in de crisisperiode voor 2013 heeft het softwarebedrijf het groeipad weer hervonden, vertelde algemeen directeur Jaap van Barneveld tijdens een recente internationale gebruikersconferentie in Londen. Hij verwacht dit jaar een omzetgroei van 80 procent, na in 2014 al een stijging van 24 procent te hebben gerealiseerd. 'We hebben momenteel zes projecten lopen en waarschijnlijk komen daar eind 2015 nog twee bij. Voor 2016 voorzien we een omzetgroei van maar liefst 230 procent.'

Stijgende vraag

Van Barneveld verwacht veel aftrek van de twee nieuwe, recent gelanceerde, volautomatische producten: 'Cloud as a landing platform' en 'Migrate but stay in Cobol'. Bij het eerste product kunnen klanten ervoor kiezen om na de migratie op een Microsoft-cloudplatform (Office365/Azure) te 'landen'.

Het tweede product kent een stapsgewijze aanpak waarbij klanten na de migratie in Cobol kunnen blijven programmeren, maar onder de 'motorkap' simultaan ook een moderne .Net-omgeving wordt gegenereerd. Mocht een klant alsnog besluiten weg te willen gaan van Cobol, dan kan dat.

Mainframes

Daarnaast voorziet de algemeen directeur een verder stijgende vraag naar het migreren van oudere it-omgevingen naar moderne open .Net-omgevingen. Niet alleen van Unisys-systemen, maar ook van IBM-mainframes en Unix-omgevingen. Het eerste project van IBM-mainframe naar het dit jaar gelanceerde AMT Cobol verwachten we in maart 2016 te kunnen afronden bij Diamond Marketing in de Verenigde Staten.'

Lees ook het achtergrondverhaal: Asysco: Investeren in legacy is zinloos

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-23T10:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.