Start-up Sensolus optimaliseert GPS-tracker

GPS

De Gentse start-up Sensolus, die energiezuinige oplossingen voor het internet of things (IoT) ontwikkelt, optimaliseert zijn SticknTrack gps-tracker. Hiervoor heeft de start-up het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec onder de arm genomen.

De SticknTrack-oplossing van Sensolus bestaat uit een gps voor lokalisatie en een SigFox laagvermogen communicatiemodule. Dit wordt gecombineerd met een cloud-based-platform, waarop een set van applicaties en diensten zijn gebouwd voor een efficiënter beheer en risicomanagement van materialen die geen eigen energievoorziening hebben. De geïntegreerde SigFox antenne is een wide-area netwerk antenne gekenmerkt door een laag vermogenverbruik, speciaal geschikt voor IoT-toepassingen.

Met de oplossing kan de gebruiker zijn objecten volgen vanaf tablet, pc of smartphone. De tracker heeft de grootte van een bankkaart, en is een 'install-and-forget'-oplossing. De batterij gaat meerdere jaren mee, zonder opladen of vervanging. Lopende projecten zijn onder meer te vinden in de logistiek (containers, werkmateriaal, koeldozen, dure postpakketten), maar ook in de kunstwereld, de zeilwereld en voor het volgen van vrij lopende kuddes schapen.

Imec (Interuniversitair Micro-electronica Centrum) heeft een functionele review gedaan van deze tracker op betrouwbaarheid, maakbaarheid, testbaarheid, energieverbruik en de kwaliteit van de verbinding (o.a. systeemarchitectuur en component-selectie, antenneontwerp en -integratie) en vertrekkende van deze kennis werden suggesties gedaan voor toekomstige verbeteringen van het product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T09:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.