Win voorziet Namen van Wi-Fi-netwerk

Wi-Fi

Ict-operator en integrator Win uit Wierde voorziet de stad Namen van een gratis openbaar Wi-Fi-netwerk. Na Luik en Bergen is Namen de derde stad die door Win van een openbaar Wi-Fi-netwerk wordt voorzien. Dit in het kader van het project ‘Digital Cities’ van de Waalse Regering.

In 26 Naamse buurten, gekozen door het Naamse stadsbestuur, zorgt Win voor een Wi-Fi-netwerk. Hiervoor plaatst het 31 Wi-Fi-antennes. Inwoners, studenten, zakenmensen en stadsbezoekers kunnen tot twee uur per dag gratis gebruikmaken van het netwerk. Op bepaalde plaatsen kunnen tot driehonderd gebruikers gelijktijdig surfen.

Gebruikers worden automatisch naar een gemeentelijke portaalsite doorgestuurd. Hier zijn de verschillende e-services van de stad weergegeven, alsook alle culturele en toeristische weetjes. Dit biedt de stad de mogelijkheid om ‘een reeks digitale en vooruitstrevende diensten aan te bieden, die zoveel meer bieden dan gewoonweg toegang tot het internet en die zullen trachten om de openbare diensten te optimaliseren en de burger terug centraal in het lokale leven te plaatsen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T09:36:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.