3Dee distribueert Taiwanese 3D-printers

3D printen

De Antwerpse start-up 3Dee heeft een distributie-overeenkomstt met het Taiwanese 3Dpandoras gesloten. Hiermee gaat 3Dee de 3D-printers van het Taiwanese merk distribueren in Europa.

De printer in kwestie is een stereolithografische machine, gebaseerd op full color poedertechnologie, en meer bepaald op de CMYK binder-technologie. ‘Tot voor kort was deze technologie via patenten beschermd, maar deze zijn nu vervallen’, aldus Stijn Paridaens, de zaakvoerder van 3Dee. ‘Daarom kan 3Dpandoras visuele prototyping aan een betaalbare prijs in de markt zetten.’ Het gaat hierbij om een professionele machine in de prijsklasse van rond zeventienduizend euro.

Met de machine kunnen gekleurde 3dprints tot 300 x 292 x 140mm gemaakt worden. Dankzij de poedertechnologie zijn complexe objecten mogelijk, zonder ondersteuningsstructuren. ‘Ook de kost van het materiaal is ongeveer 50 procent lager dan de huidige kleuren 3D-printers’, aldus Paridaens. ‘Onze printer is geschikt voor zowel een productieomgevingen als voor experimenten met verschillende poeders. We zullen trouwens onderhoudscontracten aanbieden al naargelang het type gebruiker.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-17T09:23:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.