Groep Maes start met dronebedrijf

Drone

De Groep Maes uit Pulle is gestart met een eigen dronebedrijf, Aetos Drones. Zopas behaalde dat naar eigen zeggen als eerste Belgische dronebedrijf een VCA-certificaat.

Met kranen en hoogwerkers voert het nu al inspecties op hoogte uit. ‘Sommige inspecties, bijvoorbeeld van een windmolen, kan je sneller en efficiënter uitvoeren met een drone’, weet businness unit manager Lieve Van Gijsel van Aetos Drones. De drone-tak bestaat momenteel uit twee personen.

Aetos Drones richt zich op de inspecties van industriële complexen, windmolens, hoogspanningsleidingen, de agrarische sector en de bouw. ‘Voor de bouw kunnen we via software voor drones volumebepalingen maken, bijvoorbeeld berekenen hoe groot een berg zand is. In de landbouwsector kunnen we gewassen onderzoeken.

Wetgeving

Voorlopig laat de wetgeving niet toe om echt van de grond te gaan. ‘Europa stuurde de wetgeving terug en die moet worden aangepast. Indoor is er geen probleem, maar wanneer we nu buiten vliegen, moet er elke keer een vergunning worden aangevraagd. De verwachting is dat de nieuwe wetgeving rond maart klaar is, maar de vraag is of die timing ook wordt gehaald’, besluit Lieve Van Gijsel.

Eerder liet Computable zijn licht al schijnen over het gebrek aan wetgeving voor dronevluchten. Hierdoor ging de Limburgse drone-pionier Skyeye failliet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-18T10:01:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.