Skyeye failliet door gebrek aan regelgeving

drone

De Limburgse drone-pionier Skyeye heeft de boeken neergelegd. Het ontbreken van een wetgevend kader voor dronelvluchten zorgt ervoor dat deze moeilijk verkocht geraken. Dit deed het bedrijf failliet gaan.

Skyeye werd drie jaar geleden opgericht door Geert Nijst, één van de pioniers op vlak van drones. Het jonge bedrijf legde zich toe op de ontwikkeling en verkoop van performante drones. Deze kunnen ingeschakeld bij industriële bedrijven en professionele organisaties.

'Wij stonden erg ver in de ontwikkeling van onze professionele toestellen' zegt Nijst. 'Niet enkel op vlak van software, maar ook inzake speciale camera’s die vanop relatief verre afstand toch zeer gedetailleerde beelden kunnen schieten. Bovendien zijn we erin geslaagd om de stabiliteit van onze toestellen zeer robuust te maken. Zelfs met twee van de vier rotoren kunnen de drones nog betrouwbaar bestuurd worden.'

Probleem is dat er nog (altijd) geen regelgeving is voor vluchten met drones. 'Grote bedrijven zijn wel erg geïnteresseerd, maar kijken om die reden de kat nog uit de boom. Toen we er drie jaar geleden aan begonnen, hadden we ook niet gedacht dat het zo lang zou duren voor er een regelgevend kader zou zijn. Met als gevolg dat we veel geld moeten stoppen in de ontwikkeling van onze toestellen en in loonkosten, maar dat niet kunnen recupereren door de verkoop', legt Nijst uit. 

Het bedrijf heeft de zes medewerkers ontslagen en bekijkt nu samen met de curator een mogelijke doorstart. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-12T09:29:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.