Jack Chen wordt CEO Alcatel-Lucent Enterprise

Dit artikel delen:
carriere

Netwerk- en communicatiebedrijf Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) heeft Jack Chen benoemd als chief executive officer (ceo). Chen krijgt de opdracht mee om de overgang naar op cloud gebaseerde producten en diensten, gecombineerd met uitbreiding van investeringen in traditionele technologie, te versnellen.

De nieuwe ceo Jack Chen vervangt de waarnemend ceo, Jeff Ma, die als bestuurslid van ALE Holdings blijft fungeren. Chen beschikt over ruim 25 jaar ervaring in de telecommunicatiesector. Voor zijn benoeming bij ALE was hij hoofd van de draadloze divisie voor APAC en China bij Alcatel-Lucent. Daarvoor was hij topman van Alcatel Shanghai Bell (ASB), het vlaggenschip van Alcatel-Lucent in China, en bekleedde hij ook andere posities binnen het Alcatel-Lucent-concern.

Strategie

ALE introduceerde een nieuwe bedrijfsstrategie in het eerste kwartaal van dit jaar, waarbij klanten keuzes en flexibiliteit worden geboden wat betreft de manier waarop zij netwerk- en communicatietechnologie kopen en gebruiken. Ter ondersteuning van deze strategie werden twee nieuwe financiële en betaal-naar-gebruik modellen gelanceerd: de clouddienst Rainbow en de ‘pay-per-use’-dienst Network on Demand. 

Chen zal deze nieuwe ALE-strategie verder invoeren met als uiteindelijke doel om in de zakelijke markt het marktaandeel uit te breiden. Daarnaast zegt het netwerk- en communicatiebedrijf te blijven investeren in de traditionele netwerk- en unified communicatieoplossingen. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 2700 medewerkers in ruim honderd landen. ALE claimt zo’n 830.000 klanten wereldwijd te bedienen.

China

Alcatel-Lucent verkocht de divisie Enterprise in oktober 2014 voor 202 miljoen euro aan China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center. De netwerkdienstverlener behield een belang van 15 procent in deze nieuwe holding met hoofdzetel nabij Parijs. Alcatel-Lucent werd zelf in 2015 overgenomen door Nokia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-28T11:49:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.