Lenovo lijdt verlies door sanering

De Chinese computerfabrikant Lenovo sluit het gebroken boekjaar 2015/2016 af met een netto verlies van 145 miljoen dollar. De omzet daalde in vergelijking met het vorige boekjaar met drie procent naar 44,9 miljard dollar. Lenovo voerde afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016, het naar eigen zeggen grootste herstructureringsprogramma in de geschiedenis door. Dat leverde weliswaar een betere kostenstructuur met een besparing van 690 miljoen dollar op maar betekende ook forse afschrijvingen.

Lenovo kampte in het afgelopen boekjaar met een krimpende thuismarkt in China. Bovendien liep de integratie van de overname van de smartphone-divisie van Motorola niet naar wens, wat vooral op de Chinese markt resulteerde in tegenvallende resultaten.

Wereldwijd had het bedrijf van teruglopende pc-verkopen, al wist het wel zijn leidend marktaandeel te vergroten naar 21 procent. De tabletverkoop steeg wel flink.

In Europa liep het ook niet goed met de verkooporganisatie van de zakelijke divisie, de Enterprise Business Group, die onder meer servers, opslagapparatuur, software en diensten verkoopt. Volgens Lenovo is deze organisatie inmiddels gestroomlijnd. De divisie, die in de rest van de wereld wel goed presteerde, heeft overigens met ingang van het boekjaar 2016/2017 een nieuwe naam gekregen: de Data Center Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.