Overname EMC door Dell is een feit

Deal handen schudden overname

Dell Technologies kondigt aan dat de overname van EMC Corporation is voltooid. Hiermee ontstaan twee nieuwe merken: Dell Technologies en Dell EMC. Alle dochterondernemingen van Dell en EMC, waaronder het nieuwe Dell EMC, vallen nu onder de paraplu Dell Technologies. Dat nieuwe bedrijf gaat zijn financiële resultaten rapporteren, maar blijft het in privéhanden.

De overname van EMC door Dell betekent een nieuwe bedrijfsstructuur met twee nieuwe merken: Dell Technologies en Dell EMC. Alle dochterorganisaties van Dell en EMC vallen nu onder de paraplu van Dell Technologies. Dat gaat om het nieuwe merk Dell EMC, maar ook Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware.

Het portfolio van Dell Technologies lost naar eigen zeggen complexe problemen op voor klanten in de snelst groeiende domeinen van de sector: hybride cloud, software-defined datacenters, geconvergeerde infrastructuur, platform-as-a-service, data analytics, mobiliteit en cyberveiligheid. De combinatie van Dell en EMC moet goed zijn voor een omzet van 74 miljard dollar.

Michael Dell, voorzitter en ceo van Dell Technologies licht toe: ‘Deze unieke structuur combineert de focus en innovatie van een start-up met de wereldschaal en de service van een grote onderneming. Dankzij zijn schaal zal Dell Technologies nog meer kunnen innoveren en investeren in R&D, sales en marketing, diensten en ondersteuning, en zijn klanten nog efficiëntere en voordeligere oplossingen kunnen leveren.’ 

VMware

Vlak na de aankondiging van de overname waren Computable-experts sceptisch over de rol van VMware binnen het geheel met Dell en EMC. Die zorgen lijken nu onterecht, zo blijkt uit een interview dat Computable doet met VMware cto Ray O’Farrell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-07T14:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.