Aegex opent Europees hoofdkantoor in Rotterdam

Het Amerikaanse Aegex Technologies kiest Rotterdam als standplaats voor zijn Europese hoofdkantoor. Het bedrijf uit Atlanta levert mobiele hardwaresystemen aan industrieën met risicovolle processen, zoals olie & gas, chemie, mijnbouw, farmacie, nutsbedrijven en hulpdiensten. Het kantoor is gevestigd bij het Cambridge Innovation Center (CIC) in Rotterdam, dat voorzieningen en ondersteuning voor innovatieve bedrijven levert.

Aegex Technologies is een fabrikant van Windows-tablets die wereldwijd zijn gecertificeerd voor gebruik in gevaarlijke operaties waarbij brandbare atmosferen aanwezig zijn. Daarnaast biedt het bedrijf een internet of things (IoT)-platform voor risicovolle locaties.

Het bedrijf zocht naar een geschikte locatie om er een Europees hoofdkantoor te openen. Via een ontmoeting met de Nederlandse Foreign Investment Agency (NFIA) in Atlanta in 2015 kwam Rotterdam in beeld. NFIA is een uitvoeringsorganisatie van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken die bedrijven uit het buitenland helpt bij hun internationale activiteiten in Nederland. De streek Rotterdam-Den Haag profileert zich als een regio die sterk is in de olie & gas-industrie, high tech en (it-)beveiliging.

Na vervolgcontacten met het Nederlandse bedrijfsleven en de adviseurs Rotterdam Partners en InnovationQuarter koos Aegex voor de havenstad als vestigingslocatie. Jason Deavin, operationeel directeur van Aegex: ‘Het Rotterdamse hoofdkantoor dient als Aegex’s hub voor onze Europese activiteiten. Dit is inclusief het aansturen van verkoopteams en wederverkopers in Europa die actief zijn met het promoten van het belangrijkst product van ons bedrijf, een speciaal ontwikkelde en wereldwijd gecertificeerd Windows 10 intrinsiek veilige tablet.’

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-22T12:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.