IPEX neemt printactiviteiten NRB over

Deal handen schudden overname

NRB uit Herstal laat zijn printshop, die 29 mensen tewerkstelt, over aan de IPEX Groep uit Saintes. Die laatste richt hiervoor een nieuw filiaal op, IPEX Luik, dat vanaf 1 januari 2017 de activiteiten, de uitrusting en de medewerkers overneemt van NRB.

De gevolgen voor het personeel van NRB zijn beperkt. Zij blijven werken op de site van Hauts-Sarts in Herstal: NRB en IPEX hebben een contract gesloten voor het huren van de gebouwen. Ook de klanten zouden van de overname niet veel mogen merken, alle lopende contracten worden automatisch door IPEX overgenomen.

Variabele data printing

De IPEX Groep is gespecialiseerd in printoplossingen voor klanten uit onder meer de farmaceutica, logistiek, industrie, textiel en uitgeverijen. Het bedrijf heeft drie productgroepen ontwikkeld in het domein van variabele data printing: industriële labels voor het traceren en markeren van producten, transactionele documenten en promotionele documenten. Daarnaast biedt het datamanagementdiensten aan voor ‘label marking’ en het beheer van de stromen van uitgaande documenten.

In een gezamenlijke persbericht over de overname, wordt gesteld dat IPEX deze activiteiten als kernopdracht heeft en een leidende positie inneemt in deze markt. ‘Bovendien beschikt IPEX over de juiste commerciële competenties om een doelgroep aan te spreken die een andere is dan de gebruikelijke IT-contactpersonen van NRB’, zo klinkt het. ‘Deze overname ligt volledig in lijn met het strategische plan van NRB.’

NRB draait een totale geconsolideerde omzet van ruim 320 miljoen euro en heeft meer dan tweeduizend medewerkers. Het is actief in consultancy (business, cybersecurity,…), software, infrastructuur en managed staffing. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-27T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.