Proximus experimenteert met ongelimiteerde data

Proximus

Telecomoperator Proximus is onder de naam Proximus Move in alle stilte aan het experimenteren met ongelimiteerde data. Dat meldt De Standaard dat zich beroept op persagentschap Belga.

Proximus is onder de noemer Proximus Move een proefproject gestart waarbij klanten van de operator mobiel internet kunnen krijgen zonder datalimiet, bovenop hun bestaande abonnement. Die klanten moeten wel in Gent wonen, toegelaten worden als lid en een ‘uitje’ kopen.

Gentse Proximus-klanten die bereid zijn om een ‘Move City Experience’ te kopen, krijgen er dan voor een maand onbeperkte 4G-data bij. Zo’n ‘experience’ is bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan met vijf mensen, in het restaurant ‘Balls & Glory’ eten met vier of een yoga-sessie doen met vijf. Elke experience kost zestig euro.

De werkwijze doet sterk denken aan de manier van werken van Mobile Vikings, een niche-operator die zich al jaren richt op dataverslinders. En dat is waarschijnlijk geen toeval: Move wordt in goede banen geleid door Koen Delvaux, die mee aan de wieg stond van Mobile Vikings maar ondertussen hoofd consumenteninnovatie is bij Proximus.

Net als bij Mobile Vikings is het kleine team dat erachter zit. Voor Move werken in Gent tien mensen. Zij geven support via de sociale media. En Proximus rekent er duidelijk ook op dat net zoals bij Mobile Vikings een ‘community’ ontstaat rond het merk.

Het proefproject loopt tot eind februari, wat betekent dat er tot eind maart onbeperkte data wordt gegeven door ‘experiences’ te kopen. ‘Afhankelijk van het succes beslissen we om Proximus Move verder te zetten of niet’, klinkt het op de website. Het is niet duidelijk hoeveel leden Proximus zal toelaten in het proefproject. Via de website kunnen geïnteresseerde zich momenteel nog inschrijven op een wachtlijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-19T09:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.