Centric stuurt nieuwe magazijn van Domus aan

Magazijn

IT-dienstverlener Centric uit Oostkamp levert het warehousemanagementsysteem Locus WMS aan Domus Logistics om alle bewegingen in het magazijn centraal aan te sturen. De snelheid waarmee producten het distributiecentrum verlaten, wordt hiermee naar eigen zeggen opgekrikt.

Het nieuwe distributiecentrum van Domus ligt aan de E313 in Olen en bestaat uit een combinatie van een conventioneel, manueel magazijn en een geautomatiseerde variant. De menselijke operatoren krijgen in real time hun opdrachten via spraak voor detail-picking en via RF (radio frequency) voor draagbare en truck-toestellen. Ook de gerobotiseerde smallegangentrucks en automatische feeders krijgen hun opdrachten rechtstreeks vanuit Locus WMS. De toepassing is ook bruikbaar voor onder andere e-commerce-activiteiten, stelt Locus. De nieuwe site, vijftigduizend vierkante meter groot en goed voor 65.000 paletten, wordt dit voorjaar helemaal operationeel.

Locus WMS van Centric is geen onbekende voor Domus. De software is al sinds 2004 in gebruik bij het bedrijf. Via upgrades is ondersteuning van nieuwe technologieën en nieuwe methodes mogelijk gemaakt  ‘Locus houdt rekening met alle aanwezige stock-gegevens om de sturing te optimaliseren’, zegt Wim Deneweth, Business Consultant bij Centric Belgium. ‘Het automatische magazijn is gericht op het optimaal uitvoeren van outbound-activiteiten, waarbij zowel in het automatische als in het conventionele magazijn de voorrang gegeven wordt aan de juiste taken. Het is mogelijk dat er op het laatste moment bijsturing optreedt om het verzendtijdstip zo snel mogelijk te kunnen halen.’ 

Domus Logistics is het logistieke zusterbedrijf van Casa International en baat al een distributiecentrum uit in Heultje (Westerlo), van waaruit jaarlijks duizenden vrachtwagens worden uitgestuurd naar 520 Casa-winkels in acht Europese landen.

Centric Belgium telt zo’n vierhonderd medewerkers een heeft zijn hoofdkantoor in Oostkamp en een site in Zaventem. Het is onderdeel van een Europese organisatie, met hoofdzetel in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-27T10:35:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.