Infotheek wil Scholten Awater overnemen

Deal handen schudden overname

Hardwaredienstverlener Infotheek uit Leiden wil concurrent Scholten Awater uit Nijmegen overnemen. De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming voor de overname gevraagd.

Bij het in 1993 opgerichte Scholten Awater werken ruim tweehonderd man. Het bedrijf beschikt over een eigen logistiek centrum.

Bij het in 1991 opgerichte Infotheek werken ruim vuijfhonderd man. Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van driehonderdvijftig miljoen euro en heeft de doelstelling om in 2018 een omzet van vierhonderd miljoen euro te behalen. Mocht de overname van Scholten Awater doorgang vinden, dan is deze doelstelling nu ruimschoots gehaald.

Partijen die bezwaar tegen de aangevraagde overname hebben, moeten binnen zeven dagen reageren door een brief naar de ACM te sturen.

Er gingen al langer geruchten dat de eigenaren van Scholten Awater, verenigd in de investeringsmaatschappij Saphin, opnieuw op zoek waren naar een koper voor hun bedrijf. Een eerdere vrijage met het grote ict-distributieconcern Also liep uit op een blauwtje.

De naam van Infotheek hing ook in de lucht als potentieel geïnteresseerde koper. De hardwaredienstverlener is met financiële steun van de Zweedse investeerder Altor, die het bedrijf in april 2016 overnam, flink aan het groeien middels overnames en het openen van buitenlandse vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-25T13:08:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.