Legrand en Borri Group sluiten joint venture

Samengaan

Legrand, de van oorsprong Franse fabrikant van elektrotechnische en digitale infrastructuur, heeft een joint venture gesloten met de Italiaanse UPS-fabrikant Borri. Daardoor is Legrand in staat om oplossingen te leveren voor installaties met hoog vermogen.

De belangrijkste strategische reden voor de joint venture van Legrand met de Borri Group is om haar datacenteraanbod verder te versterken en dit zowel voor de technische ruimte als voor de serverruimtes. Zo kan het bedrijf naast Legrand-schakelmateriaal bijvoorbeeld Zucchini CRT-transformatoren, Minkels-serverkasten en Raritan intelligente PDU’s leveren.

Borri complementeert dit aanbod met haar highpower schaalbaar UPS-systeem: redundante modules tot 1,6 MW in een enkele UPS-unit. Met acht van deze modules kan een systeem tot 12,8 MW opgebouwd worden. Het bedrijf is dan ook duidelijk gespecialiseerd in projecten met hoge vermogens. Zo haalde Borri eind 2016 het Gemini Tier III Data Center-project in Dublin binnen, waarbij een vermogensback-up 44 MW werd geïnstalleerd. Borri won ook de eerste fase van een datacenterproject in Korea bij een belangrijke internationale e-commerce onderneming, goed voor tien megawatt.

Het tachtigjarige Borri blijft onafhankelijk en zet de verkoop van haar producten via haar bestaande kanalen verder, maar ‘het bedrijf beschikt nu over het internationale bereik van de Legrand Group om nog grotere projecten aan te kunnen’, zo klinkt het in een persbericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-21T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.