Ook Telenet ziet verdere deregulering niet zitten

Net als Proximus wil ook Telenet-ceo John Porter niet dat het BIPT aan een verdere regulering van de telecommarkt werkt, meldt Belga. Concurrent Orange snoept tv-klanten af van Telenet en wil nu nog goedkoper diens infrastructuur gebruiken.

‘Ik wil ook wel benzine kopen aan vijftien cent’. Met die laconieke opmerking reageerde Telenet-ceo John Porter tijdens de persconferentie over de halfjaarresultaten van zijn bedrijf op het bericht dat Orange-topman Michaël Trabia graag tien euro per klant minder wil betalen. Orange biedt sinds kort ook internet en televisie aan via de kabel en betaalt daarvoor Telenet een bepaald bedrag per klant. Maar te veel dus, volgens Trabia. Een visie die Porter niet deelt.

Ook het BIPT vindt dat grote spelers als Telenet en Proximus te machtig zijn en onderzoekt hoe die macht is in te perken en hoe die groothandelsprijs tussen bedrijven onderling naar beneden kan. Het beloven dus nog harde onderhandelingen te worden.

De operatoren mogen hun opmerkingen bij een ontwerpbesluit van het BIPT overmaken tot half september. Het is duidelijk in welke richting Porter niet wil gaan. 'Investeerders en een consortium van banken investeren miljarden in de Belgische breedbandinfrastructuur. Het minste dat ze mogen verwachten is toch regulatoire stabiliteit', aldus de topman. 'Het is geen goed beleid om te blijven springen van de ene naar de andere regulering.'

Proximus-topvrouw Dominique Leroy trok eerder deze maand al aan de bel. Ze dreigde er zelfs mee de investering in het nieuwe glasvezelnetwerk af te blazen als dat duurder wordt door de voorwaarden die het BIPT oplegt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-03T10:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.