Epigan haalt vijfde aandeelhouder binnen

Investering

De Hasseltse chipspecialist Epigan, een spin off van Imec, haalt met de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij een vijfde aandeelhouder binnen, meldt Kanaal Z. Het kapitaal wordt met bijna 2,5 miljoen euro opgetrokken. Zo wil Epigan klaar zijn voor de vraag naar 5G-chips.

Epigan maakt chips die gecoat zijn met galliumnitride, dat proces maakt ze zuiniger, kleiner en goedkoper. Het zijn eigenschappen die goed van pas komen voor de halfgeleiders die 5G-smartphones gaan aandrijven en dat is dan ook een van de markten waar het bedrijf veel van verwacht de komende jaren.

Om klaar te zijn voor de introductie van 5G (verwacht vanaf de Olympische Spelen in Japan in 2020) trekt Epigan zijn kapitaal met bijna 2,5 miljoen euro op tot 11,3 miljoen. Het kwartet bestaande aandeelhouders (Limburgse Reconversiemaatschappij, Capricorn Cleantech, Robert Bosch en het Chinees-Belgische A Capital) wordt aangevuld met een vijfde partij: de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij.

Naast smartphones vinden de chips van Epigan ook hun weg naar zonnecellen, elektrische auto’s, biosensoren en stroomnetwerken. Vorig jaar draaide het bedrijf nog 1,3 miljoen euro verlies, maar de hoop is om snel break even te draaien.

Epigan werd in 2010 opgericht door ceo Marianne Germain, cto Joff Derluyn en coo Stefan Degroote.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-30T09:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.