Telestream levert aan Europese Commissie

Europees Parlement Brussel

Het Amerikaanse Telestream (specialist in videotoepassingen) heeft een transcoding en live capture-platform geleverd aan de Europese Commissie in Brussel: een Vantage Media-platform dat draait op Lightspeed K80-servers en een Lightspeed Live Capture-systeem.

Het Vantage-systeem is sinds maart dit jaar in werking. Voor het project werkte Telestream nauw samen met zijn lokale channel partner, het Brusselse VP Media Solutions, die de installatie op zich nam.

Het systeem wordt geleverd aan het directoraat-generaal Communicatie (DG COMM), het departement dat instaat voor de interne en externe communicatie-infrastructuur van de Europese Commissie. DG COMM voorziet sinds 1948 audiovisueel materiaal van alle activiteiten van de Commissie aan tv-stations en andere agentschappen. De organisatie beheert daarvoor twee satellietkanalen alsook een webportaal waarop alle beelden beschikbaar worden gemaakt. Elk stuk content is beschikbaar als een hoge resolutie-, lage resolutie- en audio only-bestand in 25 verschillende talen. Daarnaast wordt ook gezorgd voor thumbnails om snel beelden op te zoeken.

Vooraf opgenomen beelden wordt aangeleverd als mxf-bestand via een GV Stratus-server. Vantage transcodeert deze in verschillende bestandsformaten voor het distributiesysteem van DG COMM. Het systeem komt in de plaats van een oudere Harmonic Carbon Coder die aan vervanging toe was.

Het Vantage-systeem is ook aan een Vidchecker-systeem van Telestream gekoppeld dat de kwaliteit van alle beelden automatisch controleert en een Civolution Teletrax watermarking-systeem.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-01T11:14:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.