Aucxis rust visveilingen uit met rfid

vis veiling markt

Automatisator Aucxis uit Stekene heeft de aanbesteding voor een track & trace-programma van de Vereniging Vlaamse Visveilingen (VLV) gewonnen. Het bedrijf gaat 126.000 plastic dozen die op de visveilingen gebruikt worden, uitrusten met rfid-tags.

De dozen worden ingezet op de visveilingen van Oostende en Zeebrugge en de vismarkt van Nieuwpoort. De tender voor de rfid-tags werd al in 2015 gelanceerd en is nu dus toegewezen aan Aucxis.

Volgens de VLV ontwikkelde Aucxis de meest geschikte tag voor de applicatie en kon het die tag ook op de beste plaats op de doos aanbrengen. Doorheen de supply chain van de veiling worden de dozen immers op verschillende manieren getransporteerd, waarbij de tag steeds moet uit te lezen zijn.

Elke visdoos krijgt via de tag een uniek nummer dat zowel visueel te lezen is, alsook beschikbaar is als QR-code, barcode en rfid-signaal. Op die manier kunnen alle actor in de supply chain de tag uitlezen. Om de data te beheren, bouwde Aucxis ook een webportaal waarin de locatie van de dozen en hun inhoud in real time kan worden nagegaan. Het bedrijf leverde ook de hardware-uitrusting om de tags te gebruiken, waaronder draagbare scanners. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-19T11:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.