Peter Weber is nieuwe baas van Curvature

Peter Weber

De Amerikaanse circulaire-hardwareleverancier Curvature heeft it-veteraan Peter Weber aangesteld als nieuwe chief executive officier (ceo). Weber neemt het roer van de wereldwijde organisatie over, nadat hij zich begin dit jaar bij de raad van bestuur aansloot.

Weber gaf hiervoor leiding aan Carpathia, een leverancier van datacenter- en clouddiensten. Daarvoor was Weber oprichter en directeur van Sevenspace, een leverancier van software voor beheer op afstand van Unix-, Linux- en Windows-systemen. Het bedrijf werd eind 2004 door Sun Microsystems overgenomen; Weber bleef nog aantal jaren bij Sun aan boord om leiding te geven aan de wereldwijd opererende businessunit Services.

Sinds de oprichting in 1986 is Curvature uitgegroeid van een standaardleverancier van tweedehands Cisco-apparatuur tot een merkonafhankelijke leverancier van opgefriste hardware en bijbehorende onderhoudsdiensten. Wereldwijd bedient Curvature zo'n tienduizend klanten, waaronder zo'n duizend multinationals. Het bedrijf telt zo'n 2.200 werknemers en heeft in Nederland locaties in Lijnden (Europees hoofdkwartier) en Amsterdam (operations).

Hardwaredienstverlener Curvature fuseerde begin dit jaar met it-dienstverlener Systems Maintenance Services (SMS). Na de transactie neemt het bedrijf in eerste instantie de naam SMS/Curvature aan en wordt John Wozniak (voorheen SMS) nog benoemd tot ceo. Grootaandeelhouder in Curvature is investeerder Partners Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-25T16:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.