Telenet opent 5g-innovatiecentrum in Brussel

Ming Xiao, President ZTE Europe and Americas, John Porter, CEO van Telenet, Alexander De Croo,  vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post en Balan Nair, CTO van Liberty Global.

V.l.n.r.: Ming Xiao, President ZTE Europa en Amerika, John Porter, ceo van Telenet, Alexander De Croo, vicepremier en minister van de Digitale Agenda, Telecom en Post en Balan Nair, cto van Liberty Global

Telenet opent een innovatiecentrum Brussel. In deze faciliteit, met de naam Innovation Centre, test het telecombedrijf nieuwe technologie op het gebied van connectiviteit, entertainment, diensten met toegevoegde waarde en klantenervaringen. Dit ter voorbereiding van 5g in België. De Chinese infrastructuurpartner ZTE hielp Telenet bij de implementatie van het centrum.

Het Innovation Centre van Telenet staat in het teken van innovatie door samenwerking. Telenetexperts en -partners kunnen test uitvoeren met de vaste en mobiele breedbandtechnologie. Dit om nieuwe producten, diensten, applicaties en prototypes te ontwikkelen. Daarnaast zal het Telenet Innovation Centre dienstdoen als expertise- en innovatiecentrum voor de Liberty Global Group.

ZTE is sinds 2015 partner van Telenet voor de uitrol en upgrade van het Base-netwerk. De Chinese leverancier was nauw betrokken bij de implementatie van het Innovation Centrer. De infrastructuurpartner voor dit netwerk gaat in samenwerking met Telenet tests uitvoeren ter voorbereiding op de introductie van 5G in België. In het zojuist geopende Innovation Centre zijn de laatste 5G-netwerkcomponenten en antennes al geïnstalleerd.

Het Innovation Centre van Telenet werd geopend in de aanwezigheid van Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post. ‘Met het nieuwe Telenet Innovation Centre kan het actieplan Digital Belgium ervaring op doen met 5G. Dit biedt startups en de universitaire wereld een innovatievoorsprong bij de ontwikkeling van nieuwe diensten op basis van deze technologie. Het is fantastisch dat België een sleutelrol in de ontwikkeling van 5G vervult’, aldus De Croo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-06T09:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.