Orange en Red Hat innoveren netwerkvirtualisatie

De Franse netwerk- en telecomdienstverlener Orange buigt zich met open source specialist Red Hat over innovaties in netwerkvirtualisatie. Orange gebruikt het Red Hat OpenStack Platform voor zijn network functions virtualization (nfv)-infrastructuur en Red Hat Ceph Storage.

Uiteindelijk doel van de samenwerking is het bouwen van een moderne infrastructuur voor een agile, responsieve netwerk, bedoeld om klanten sneller te voorzien van innovaties en voor het dynamisch opschalen van diensten. De twee bedrijven werken samen in opensource-gemeenschapsprojecten om bedachte nieuwe functionaliteiten voor netwerkvirtualisatie sneller te kunnen testen en in lijn te brengen met de eisen uit de 'echte wereld'. Als open source specialist kan Red Hat innovaties vervolgens naar zijn OpenStack Platform brengen.

De samenwerking heeft recentelijk geleid tot de integratie van het OpenStack BGP VPN-project en de referentie-implementatie (Bagpipe), waaraan Orange bijdragen levert. Dit BGP VPN-project is bedoeld om telecomoperatoren in staat te stellen infrastructure-as-a-service (IaaS)- of nfv-datacenters en organisaties met elkaar te verbinden, gebruikmakend van standaard routing-technologieën.

Orange zegt nfv te omarmen als onderdeel van zijn netwerktransformatiestrategie, die gericht is op het creëren van meer agility. Dit wordt mogelijk gemaakt door de softwarelaag van de hardware-stack los te koppelen. Het bedrijf gebruikt het Red Hat OpenStack Platform om een betere integratie van 'virtual network functions' van verschillende leveranciers mogelijk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T16:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.