Managed hosting door True

Proximus stopt met verhuur van telefoons

Proximus

Proximus zal vanaf 2018 niet langer vaste telefoontoestellen verhuren. Dat schrijft 'Het Laatste Nieuws' en bevestigt de telecomoperator.

Proximus kreeg vorige maand heel wat tegenwind omdat vele klanten nog steeds een maandelijks huurbedrag betalen voor hun oud vast toestel, ook als het over een oud toestel gaat dat al lang afbetaald is.

Uiteindelijk meldde het bedrijf dat het de 150.000 klanten die al jaren zo’n toestel huren, een brief zal sturen. In de brief die deze maand bij de factuur zit, legt Proximus uit hoe de klant de huur kosteloos kan opzeggen. Wie dat doet, zal zijn vast toestel mogen houden. Een financiële compensatie komt er evenwel niet.

Maar minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) en telecomminister Alexander De Croo (Open Vld) hadden snel na de aankondiging van de brief al aangegeven dat de zaak voor hen niet gesloten was en dat er nog enkele vragen blijven. Ze wilden snel overleg met ceo Domique Leroy en dat overleg leverde het nieuwe compromis op. ‘Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan het signaal van de regering’, zegt De Croo in de krant.

Vanaf 2018 zal de operator ook geen nieuwe huurcontracten meer aanbieden, zelfs niet als klanten er expliciet om vragen. Bestaande klanten kunnen wel blijven huren. Daarbij kan het oude toestel ook ingeruild worden voor een recenter model, aan dezelfde huurprijs.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.