Arcadiz connecteert zorggroep Emmaüs

Glasvezelspecialist Arcadiz heeft de Antwerpse zorggroep Emmaüs Groep voorzien van glasvezelverbinding. Een van de Emmaüs-locaties is het gloednieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten in Mechelen, dat half oktober volledig operationeel is. Met de oplossing van Arcadiz is het datacenter in Mechelen verbonden met de datacenters in Duffel en Zoersel.

De huidige it-infrastructuur van Emmaüs Groep was verouderd en inefficiënt, met acht kleine serverruimtes verspreid over zijn 24 verschillende vestigingen die niet geschikt waren voor noodzakelijke upgrades. Onder leiding van Conny Huysmans, ict-directeur van Emmaüs, ontwikkelde de groep een strategisch plan om de serverruimtes geleidelijk aan om te vormen tot volwaardige datacenters. ‘Het uiteindelijke doel is om tegen 2020 alle serverinfrastructuren te centraliseren in twee datacenters die elkaars back-up vormen en de meest kritische applicaties van de andere kunnen overnemen bij fysiek falen’, legt Huysmans uit.

Arcadiz won de aanbesteding voor de supersnelle verbindingen. Hun voorstel bestond uit het verbinden van de verschillende datacenters via glasvezel. Daarbij hield het niet alleen rekening met sla’s en latency, maar ook met verschillende types netwerken: fiber channel voor storage mirror, 10 gigabit-verbindingen voor het back-endnetwerk, 10 gigabit-verbindingen voor het front-endnetwerk en meerdere kleine 1 gigabit-verbindingen voor bijvoorbeeld fail-over en internetverbindingen.

Arcadiz trad op als projectbegeleider en -coördinator en de fysieke glasvezelverbinding werd langs het openbaar domein aangelegd in samenspraak met verschillende nutsbedrijven. Het project bestond uit twee trajecten. In het eerste traject werd een eerste weg van connectiviteit aangelegd tussen het nieuwe gebouw in Mechelen en de vestiging in Zoersel. De tweede fase bestond uit de aanleg van een gescheiden weg om de redundantie te verzekeren.

Dankzij de samenwerking met Arcadiz is Emmaüs klaar voor de nabije en verre toekomst, zegt Huysmans. ‘Het datagebruik gaat in de toekomst alleen maar stijgen en dankzij de oplossing van Arcadiz beschikken we nu over de capaciteit om nog verder uit te breiden. De aangelegde verbindingen zijn meer dan een basis om bijvoorbeeld nog extra storage te implementeren. Arcadiz ging voor een optimale win-winsituatie en leverde niet enkel op wat noodzakelijk was.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-13T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.