Edpnet stelt eigen glasvezelaanbod voor

Aanleg glasvezel

De Belgische alternatieve operator Edpnet komt medio mei met een eigen glasvezelaanbod. Het bedrijf doet daarvoor beroep op de nieuwe Ftth-infrastructuur die Proximus her en der aan het aanleggen is.

Het nieuwe aanbod van Edpnet telt twee formules: Fiber XL en Fiber XS. Bij de eerste is er een downloadsnelheid tot 250 Mbps en een upload tot 30 Mbps. Bij de tweede is dat respectievelijk 110 Mbps en 10 Mbps. Voor de rest bieden beiden onbeperkte trafiek en is telefonie inbegrepen. De prijzen tikken af op 44,95 euro per maand voor XL en 34,95 euro voor XS. Klanten kunnen intekenen vanaf 15 mei.

Voor de verbindingen huurt Edpnet capaciteit bij Proximus. De twee bedrijven tekenden daarvoor in oktober vorig jaar een wholesale-overeenkomst. Edpnet kan wel telefonie en internet aanbieden, maar heeft geen eigen televisie-aanbod.

Proximus heeft al toegezegd dat het de komende tien jaar zo’n drie miljard euro gaat pompen in glasvezelverbindingen. De uitrol in 24 steden is begonnen of staat gepland op korte termijn. Ook op verschillende bedrijventerreinen is al glas beschikbaar. Proximus heeft voor het project zo’n vierhonderd miljoen euro geleend van de Europese Investeringsbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T09:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.