Huawei komt met slimmere wan op de markt

CeBIT 2018

Huawei

Huawei komt met een nieuw soort wan-oplossing waarbij het verkeer over het netwerk wordt afgehandeld al naar gelang de intentie. De leverancier van telecomnetwerken introduceert tijdens de CeBIT in Hannover een intent-driven ip wan. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte aan meer eenvoudige en intelligente wide area netwerken in het (op de cloud gebaseerde) transformatieproces, waar veel ondernemingen momenteel in zitten. Een ander voordeel is dat fouten sneller kunnen worden ontdekt en hersteld, zo claimt Huawei.

De nieuwe oplossing voorziet in ultra-broadband en vereenvoudigde netwerklagen. Dit zou de benutting van de bandbreedte en het 'rendement' van wan's vergroten. Op basis van artificial intelligence (ai, kunstmatige intelligentie) en big data ontstaan allerlei nieuwe diensten en applicaties. Hierdoor neemt het verkeer over wan-verbindingen exponentieel toe, stelt de Chinese fabrikant. Traditionele wan-verbindingen hebben er moeite mee al deze 'lasten' te dragen, die bovendien nog een uiteenlopend karakter hebben.

Intent-driven netwerken kunnen het verkeer dat wordt aangeboden, heel snel analyseren en voorspellen hoe zwaar de belasting van het netwerk wordt. Deze netwerken laten het verkeer niet passief over zich heen komen, maar stellen zich actief in op wat komen gaat. Daardoor kan alles soepeler worden verwerkt, terwijl problemen worden voorkomen.

Ook is te voorzien hoe een bepaalde gebruiker de dienst ervaart. De techniek is zelflerend. Stap voor stap leert het netwerk steeds beter in te spelen op situaties. Qua architectuur, protocollen, operaties en onderhoud zijn dit soort netwerken simpel opgezet. Ultra-breedbandtechniek ligt aan intent-driven netwerken ten grondslag. Volgens Ma Ye, vice president bij Huawei, zijn ultra-breedband en een vereenvoudigde architectuur broodnodig nu ondernemingen overgaan naar de cloud en er veel meer verkeer over het wan-netwerk komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T16:19:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.