Cloudalize haalt 5 miljoen euro op

De Belgische scaleup Cloudalize haalt tijdens een financieringsronde vijf miljoen euro op bij onder meer Horizons Ventures, een investeringsbedrijf uit Hong Kong. Met het geld wil het bedrijf, met vestigingen in Amsterdam en Gent, wereldwijd groeien, met een focus op de Verenigde Staten en Azië.

Het cloudplatform van Cloudalize biedt klanten schaalbaar vermogen voor grafische processor units (gpu's). Deze desktop-as-a-service (DaaS)-oplossing helpt architecten en constructiebedrijven om gpu-gedreven-applicaties op ieder apparaat te draaien. Vastgoedspelers kunnen de dienst bijvoorbeeld gebruiken om een virtuele simulatie van een te bouwen gebouw te tonen. De Belgische organisatie werkt samen met partners zoals gpu-chipmaker Nvidia en gameproducent Epic Games.

De financiering van vijf miljoen euro wordt gebruikt om te groeien in de VS en Azië. Dit door het verkoopnetwerp uit te breiden en technologische specialisten aan te nemen. ‘We willen opschalen om te voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar onze producten en diensten, met een belangrijke focus op de Amerikaanse en Aziatische markten’, legt Benny Willen, ceo en medeoprichter van Cloudalize, uit.

Cloudalize is opgericht in 2011 en heeft 24 medewerkers in dienst. Het beschikt over kantoren in Gent, Amsterdam, Londen, Iasi (Roemenië) en het Amerikaanse Burlingame. Het bedrijf heeft al eerder 4,5 miljoen euro aan kapitaal opgehaald. Het zegt ook binnenkort kunstmatige intelligentie als dienstverlening aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T09:37:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.