Swisscom automatiseert netwerk met Red Hat

Swisscom, Een Zwitsers telecom- en it-bedrijf, gaat Red Hat Ansible Tower inzetten als zijn platform voor it- en netwerkautomatisering. Swisscom verwacht zo jaarlijks ongeveer drieduizend uur te besparen aan handmatige besturingssysteemtaken.

Swisscom zet Red Hat Ansible Tower in voor het automatiseren en orkestreren van meerdere omgevingen met verschillende netwerkconfiguraties. Als de implementatie voltooid is, zullen vijf teams van tachtig gebruikers de Red Hat-oplossing gebruiken voor het automatiseren van het beheer van ongeveer vijftienduizend componenten, waaronder servers, firewalls, netwerkapparaten en opslagapparaten. Het team dat verantwoordelijk is voor de tv-infrastructuurdiensten van Swisscom gebruikt de oplossing Tower bijvoorbeeld om radiostations te automatiseren en orkestreren en het OpenStack-platform te monitoren.

Met Ansible Tower krijgt Swisscom bijvoorbeeld effectievere samenwerkingen bij gedeelde projecten: teams kunnen Red Hat Ansible Playbooks combineren, centraliseren en delen met de applicatie- en databaseteams, waardoor ze de kwaliteit en standaardisatie kunnen verbeteren. Swisscom is ook van plan om het platform in te zetten voor het beheren van het anti-misbruiksysteem voor e-mail, voor het automatiseren van firewalls, voor het orkestreren van complexe applicatie-implementaties en om zijn Oracle Exadata-databases te automatiseren en orkestreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-13T10:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.