Simac stoomt Tiense Suiker klaar voor bietenseizoen

Suiker klontjes

Net voor de zomer vernieuwde it-integrator Simac het netwerk in drie vestigingen van Tiense Suikerraffinaderij. Dankzij het nieuwe netwerk met Cisco-switches kan het bedrijf onbezorgd het aankomende bietenseizoen in, dat volgende week start.

Simac is al ruim tien jaar verantwoordelijk is voor het leveren, installeren en onderhouden van netwerken en bekabeling bij Tiense Suiker. Het bedrijf, onderdeel van de Duitse groep Südzucker, telt in België een tiental vestigingen en meer dan zeshonderd werknemers. 

Bij het recente netwerkproject implementeerde de Integration-afdeling van Simac ICT Belgium in de vestigingen van Tienen, Brussel en Longchamps een dertigtal Cisco Catalyst 2960-X switches, samen met nieuwe racks. Eind vorig jaar werd ook al een soortgelijk project afgerond bij de Biowanze-afdeling.

‘Voor Tiense Suikerraffinaderij is beschikbaarheid van het netwerk, vooral tijdens de bietencampagne, van het grootste belang’, zegt it infrastructure manager Roland Met.  ‘Als dan het netwerk uitvalt, staan er op korte tijd ettelijke vrachtwagens te wachten aan de poort van onze suikerfabrieken. Dat betekent dat we zwaar inzetten op redundantie, terwijl ook de performantie van het netwerk van belang is voor de medewerkers. In september begint het nieuwe bietenseizoen, daarom moeten grote projecten altijd voor de zomer afgerond worden. Tussen september en januari willen we geen structurele veranderingen meer doorvoeren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-14T09:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.