Scale en Lenovo leveren edge aan Ahold Delhaize

Scale Computing gaat een samenwerking aan met Lenovo om de infrastructuuruitdagingen bij edge computing op te lossen. Onder meer de Belgisch-Nederlandse distributeur Ahold Delhaize maakt al gebruik van de combinatie.

De oplossing combineert de servers van Lenovo met de edge computing-software van Scale om tot een 'eenvoudig, zelfoplossend en hoog beschikbaar' platform te komen dat applicaties in de edge of de edge én de cloud kan draaien. Dit alles gebeurt over meerdere locaties en wordt beheerd vanuit een centrale locatie.

Dit soort oplossingen is geschikt voor on premise-omgevingen die hoogst gedistribueerd zijn, zo klinkt het. Denk daarbij aan onder meer banken en winkels. De Belgisch-Nederlandse supermarktketen Ahold Delhaize maakt er al gebruik van. De grootgrutter installeerde het systeem al in achthonderd winkels en gaat de uitrol in 2019 verderzetten.

Het Scale Computing HC3 Edge-platform voor Lenovo-servers vervangt traditioneel on premise-infrastructuur voor organisaties die kritieke applicatie uptime verwachten, maar waar de on premise-resources voor it schaars zijn. Ahold Delhaize wilde bijvoorbeeld de tijd die gespendeerd werd aan het uitrollen en beheren van edge it-infrastructuur en eiste een oplossing die traditionele en internet of things-software met dezelfde hardware kon draaien.

‘We hebben de markt intensief geëvalueerd en de tijd genomen om er zeker van te zijn dat de nieuwe it-omgeving onze huidige en toekomstige applicaties kon ondersteunen’, zegt Rolf Vanden Eynde, hoofd van infrastructuurinnovatie bij Ahold Delhaize. ‘De Scale Computing HC3-software in combinatie met Lenovo-servers en -switches leverde de stabiliteit, ondersteuning en eenvoud die we nodig hadden. Ook qua total cost of ownership werd de concurrentie overklast.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-18T10:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.